Prezidentské řezy
Suroviny:400g listového těsta,1 vejce,650 ml mléka ,2 balíčky vanilkového pudinku , 250g másla , 80 g cukru , 1 lžíce jahodové zavařeniny, 600g jahod , citronová poleva , 2 jahody.
PŘÍPRAVA KRÉMU: Pudink uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.Máslo utřeme do pěny s cukrem a postupně zatíráme vychladlý pudink a jahodovou zavařeninu.Vyšleháme do krému.
Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 stejně velké placky velikosti plechu,potřeme rozšlehaným vejcem,propícháme vidličkou a v předehřáté troubě upečeme.První vychladlou placku v silnější vrstvě potřeme krémem,poklademe omytými a okapanými půlkami jahod a znovu rozetřeme krém.Druhou plackou přikryjeme,zatížíme a necháme alspon 2-3 hodiny proležet.(v lednici).Dvě jahody rozmixujeme a dáme zatím stranou.Pak potřeme citronovou polevou,do které nepravidelně pomocí lžičky naneseme rozmixované jahody a po zatuhnutí polevy nakrájíme ostrým nožem na řezy.