Malinové kornoutky
Malinové kornoutky
Na 18 kornoutků potřebujete: 3 bílky, 100 g cukru moučka, 50 g strouhaných vlašských ořechů, 50 g hladké mouky, 200 ml smetany ke šlehání, 350 ml mléka, 1 malinový pudinkový prášek, 1 ztužovač do smetany, 100 g čokolády na vaření
Malinové překvapení v křehkém kornoutku
Bílky vyšlehejte s cukrem v bílou pěnu, přidejte ořechy a mouku. Z těsta tvořte lžící na plechu s pečicím papírem tenké oválky, které pečte při 200 stupních Celsia 5 minut, dokud nejsou okraje jemně zlaté (na plech se vám vejde asi 9 oválků).
Nemáte příliš času nazbyt, ale sladké přesto milujete? I rychlé recepty na moučníky existují. Dva vyzkoušené najdete v článku Souboj receptů: Rychlé moučníky s ovocem. |
Ihned po upečení je třeba oválky rychle stočit do kornoutků, záhyby k sobě přitlačte ukazováčkem a palcem. Když vychladnou, namočte jejich lemy do rozpuštěné čokolády. A teď už jen náplň! Pudink uvařte z uvedeného množství mléka a zchladlý ho přimíchejte do smetany vyšlehané se ztužovačem. Krém stříkejte do kornoutků, nechte v lednici přes noc uležet, a můžete mlsat!
Jaké roztomilé zákusky děláte doma vy? Podělte se o recepty v diskusi pod článkem nebo v rubrice Vaše recepty!