Čokoládové řezy
Kokosová část: - 225 g kokosu (balení je 200g, ale je potřeba ještě trochu na posypání) - plechovka slazeného kondenzovaného mléka (395 g) - 2 vejce. Extra šťavnaté čokoládové těsto: - 250 g másla - 200 g čokolády na vaření - 2 hrnky cukru - 1 a 1/2 hrnku hladké mouky - 1/4 hrnku kakaa - 1 hrnek mléka - 2 vejce - 2 lžičky prášku do pečiva - 2 lžičky vanilkové esence
Příprava jídla
- Všechny ingredience na kokosovou část jednoduše smíchejte a dejte stranou. - Nakrájené máslo a rozlámanou čokoládu dejte rozpustit do mikrovlnky (já to tam dávám rovnou ve větší míse na přípravu těsta), kakao smíchejte s ohřátým mlékem. Do čokoládovo máslové směsi přimíchejte cukr, vanilkovou esenci, mouku, vejce, připravené kakao a nakonec prásek do pečiva. Bude to řídké těsto a má to tak být. Nalijte těsto na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem. Z kokosové hmoty udělejte kuličky zhruba ve velikosti Rafaela a poskládejte do těsta. Dejte péct do vyhřáté trouby (200 °C) na 30 minut. Upečené těsto se nelepí na špejli. Nechte vychladnout a nejlépe podávejte až druhý den, protože se těsto rozleží a bude správně šťavnaté.